Muntanyes de Tivissa

Cursa TivissaLa Cursa de Tivissa

XVI Edició

Benvolguts

Si esteu llegint aquest escrit, és que de ben segur teniu ganes de vidre a córrer per les nostres muntanyes.

Doncs endavant, no ho dubteu. Els que ja han vingut a córrer us podran explicar quin tipus de cursa és, que hi trobareu.
Els que no heu vingut mai, no ho dubteu, sabatilles i endavant.

Trobareu una cursa per muntanya tècnica i dura, no us enganyarem, però són les nostres muntanyes i el nostre estil que des del primer dia hem volgut conservar.

Aquest any tindreu dos recorreguts, de 20 i 10 KM aproximadament. En el llarg passareu per la Cresta dels Caus i per la coneguda Serra de la Creu que no deixa a cap participant indiferent.

Al de la curta, tot i ser la meitat de la més veterana, la gaudireu i de valent. Seran 10 km intensos i divertits. Ah, tots baixareu per la Garita, baixada tècnica quan ja anem una mica cansats.

A part de les nostres muntanyes i trobareu com sempre als nostres voluntaris, incansables i que sense ells no es podria fer aquesta prova. Per acabar, com no pot ser d’una altra manera tindrem una rostida per recuperar forces.

Aquest any com a novetat recuperem les dos crestes, la dels Caus i sobretot la Serra de la Creu.

També com a novetat i per ser més respectuosos amb el medi ambient: als avituallaments no hi haurà gots, caldrà que cada corredor porti el seu got/bidonet per poder-se avituallar de líquid.

Vinga va, us esperem el dia 9!

Cursa Absoluta

Recorregut

Sortida a les 09.00 hores. Ens dirigirem cap a la zona de muntanya (petit recorregut urbà) per dirigir-nos cap al Carrer Padrells. Continuarem per pista asfaltada fins a l’entrada cap al Corriol del Caus. Aquest corriol ens portarà a la Cresta del Caus recuperada de nou, on podreu gaudir d’unes bones vistes. Arribarem al final de la Cresta i farem un descens tècnic fins al Coll de Maula, lloc on trobarem el primer avituallament (PQ. 6.5).

Des d’aquí entrarem a la també recuperada Cresta del Ventall, fins arribar al Coll del Ventall, on trobarem pista per descansar les cames. Arribada al Coll de Monegrets , segon avituallament (PQ. 7.9). Agafeu forces, ja que pujarem pel camí dels Carboners. Un cop arribem a la Tossa ens dirigirem a la Dreta. En aquest punt hi haurà el control de PAS ELIMINATORI. Els participants que superin les dos hores i mitja, no podran seguir el recorregut i hauran de continuar fins a l’arribada seguint el recorregut de la cursa curta.

Tal i com hem dit, continuarem Cap a la zona de les Cabreres. Descens força tècnic fins a l’arribada al Coll del Totxo. Baixarem fins al barranc de les Covetes on trobarem el tercer avituallament (PQ. 12). Aquí sí, agafeu forces, ja que pujareu a la més que coneguda i també recuperada Serra de la Creu. Crestejareu un bon ratet, no oblideu de gaudir de les vistes i de parar a la Roca Foradada. Hem d’anar amb precaució, ja que és una zona tècnica llarga, però molt divertida. ( en tota la Serra de la Creu NO hi haurà avituallament).

Baixarem per la Punta de l’Àliga fins al Coll de Monetze, on hi haurà el quart avituallament (PQ.  16.8). Des d’aquí ja prepararem la baixada fins arribar al poble per la Baixada de la Garita, zona també força tècnica.

A l’arribada avituallament, dinar….

Cursa Exprés

Recorregut

Sortida a les 09.15 hores. Ens dirigirem cap a la zona de muntanya (petit recorregut urbà) per dirigir-nos cap al Carrer Padrells. Continuarem per pista asfaltada fins Al Pontet de Padrells, on agafarem el Corriol que porta a la Creu de Sant Blai, continuant fins al Coll del Ventall.

Seguim per pista fins a l’Avituallament dels Monegrets (PQ. 4), agafeu forces, ja que pujareu pels Carboners. Just al final dels Carboners girareu cap a l’esquerra per anar cap a Tossa. En aquest punt hi haurà organització, ja que és una cruïlla on es coincideix amb la cursa llarga. La curta cap a l’esquerra, la llarga cap a la dreta.

A escassos 50 metres del final dels Carboners trobareu La Tossa, punt més alt de la Cursa. Continuareu passant pel damunt de l’espenagall de Monetze, fins arribar al Coll de Monetze on hi haurà el segon avituallament (PQ. 6.2).

Seguirem per anar cal al poble de Tivissa per la baixada de la Garita, baixada força tècnica.

A l’arribada avituallament, dinar….